Historie

Sinds 1905 is er al horeca bestemming op Bat 9. De familie Risac voerde onder de naam: ‘Hotel-café Du Transvaal’ de exploitatie. Het hotel met zijn 12 kamers was een vast overnachtingsadres voor commercanten en toeristen op doorreis naar Belgie en Frankrijk. Ook commiezen en marechaussees vonden er onderdak. Later werd het hotel overgenomen door de familie Besseling, welke het hotel en café meteen renoveerde. Steeds meer Eijsdenaren vonden hun weg naar het café en later ook naar het terras welk elke zomer werd opgezet in het weiland. In de weekenden werd het terras aan de Maas omgetoverd tot een dansvloer. Een orkestje zorgde voor de dansmuziek tussen de feestverlichting.

In 1969 werd het café-hotel verkocht aan de Maastrichtse restaurateur Ed Schooneveld, welke er restaurant Portofino van maakte. Het buitenterras was inmiddels bij het restaurant gevoegd en de hotelkamers waren omgedoopt tot 4 appartementen.

Hierna heeft het restaurant verschillende uitbaters en namen gehad nl: Le Papillon, de Schollevaar en opnieuw Du Transvaal.

Sinds 1 juni 2011 tot op heden is het overgegaan in Eetcafé Aon’t Bat.

Ons terras

  – TERRAS VAN HET JAAR 2013 UITGEROEPEN DOOR CHAPEAU MAGAZINE –

  – TWEEDE BESTE TERRAS VAN HET LIMBURG UITGEROEPEN DOOR DAGBLAD DE LIMBURGER –

Het terras, meteen gelegegen aan het fiets- en voetveer,  is het kroonjuweel van Eetcafé Aon’t Bat. Het is gesplitst in 2 delen. Bovenop ’t Bat (maaskade) en onder midden in het mooie rustige natuurgebied van Eijsden. Beide terrassen hebben een prachtig uitzicht op de Maas en z’n natuurschoon. Doordat dit deel van Eijsden ook nog verkeersarm is, maakt dit een van de mooiste en rustigste plekjes van Zuid-Limburg.

Op ons terras kunt u in alle rust genieten en gebruik maken van onze dranken en spijzen.

Mocht het toch iets kouder worden, dan zorgen onze terrasverwarmingen en glazen windschermen ervoor dat het toch aangenaam genieten blijft.

Naast ons terras is er voldoende plaats om uw fiets te stallen en zelfs de mogelijkheid om uw electrische fiets gratis op te laden!

Uiteraard hebben wij ook op ons terras gratis WIFI!

Vacatures

Eetcafé Aon’t Bat is op zoek naar nieuwe collega’s voor in de bediening! 

Wil jij werken in een dynamisch bedrijf op een top locatie met leuke collega’s om je heen?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij bieden:

  • een mooi salaris
  • een leuk team
  • mogelijkheid veel uren te maken
  • zowel als bijbaantje als fulltime mogelijk

Interesse? Mail naar info@aontbat.nl

Wandelen

Eetcafé Aon’t Bat is door zijn unieke ligging onder andere de ideale plek voor wandelaars. Het ligt direct aan de Eijsder Beemden, waar u prachtig langs de Maas kunt wandelen. In samenwerking met ‘Wandelgids Zuid Limburg’ zijn er 3 mooie wandelroutes tot stand gekomen van verschillende afstanden.

U kunt ze hier gratis downloaden!

Wandeling 1 (grenswandeling naar Visé) (nmr 735)
Afstand: 11,4 km

Wandeling 2 (prachtige wandeling naar Eben-Emael door bosrijk gebied) (nmr 015)
Afstand: 16 km

Wandeling 3 ‘Rondje Dagboek van de Herdershond’ (nmr 179)
Afstand: 4 km

Cadeaubonnen

Verras u familie, vrienden of zakenrelatie met de originele ‘Aon ’t Bat-cadeaubon’. De waarde van deze bon is zelf te bepalen en vrij te besteden voor elke gelegenheid. U kunt hem afhalen of laten opsturen.

Voor meer info kunt u bellen met 043-4098235 of mailen (bij opsturen) met info@aontbat.nl