Historie

Sinds 1905 is er al horeca bestemming op Bat 9. De familie Risac voerde onder de naam: ‘Hotel-café Du Transvaal’ de exploitatie. Het hotel met zijn 12 kamers was een vast overnachtingsadres voor commercanten en toeristen op doorreis naar Belgie en Frankrijk. Ook commiezen en marechaussees vonden er onderdak. Later werd het hotel overgenomen door de familie Besseling, welke het hotel en café meteen renoveerde. Steeds meer Eijsdenaren vonden hun weg naar het café en later ook naar het terras welk elke zomer werd opgezet in het weiland. In de weekenden werd het terras aan de Maas omgetoverd tot een dansvloer. Een orkestje zorgde voor de dansmuziek tussen de feestverlichting.

In 1969 werd het café-hotel verkocht aan de Maastrichtse restaurateur Ed Schooneveld, welke er restaurant Portofino van maakte. Het buitenterras was inmiddels bij het restaurant gevoegd en de hotelkamers waren omgedoopt tot 4 appartementen.

Hierna heeft het restaurant verschillende uitbaters en namen gehad nl: Le Papillon, de Schollevaar en opnieuw Du Transvaal.

Sinds 1 juni 2011 tot op heden is het overgegaan in Eetcafé Aon’t Bat.

Ons terras

 TERRAS VAN HET JAAR 2013
~ Chapeau magazine

TWEEDE BESTE TERRAS VAN LIMBURG 2017
~ Dagblad de Limburger

BESTE TERRAS VAN LIMBURG 2018
Dagblad de Limburger


Het terras, meteen gelegen aan het fiets- en voetveer,  is het kroonjuweel van Eetcafé Aon’t Bat. Het is gesplitst in 2 delen. Bovenop ’t Bat (maaskade) en onder midden in het mooie rustige natuurgebied van Eijsden. Beide terrassen hebben een prachtig uitzicht op de Maas en z’n natuurschoon. Doordat dit deel van Eijsden ook nog verkeersarm is, maakt dit een van de mooiste en rustigste plekjes van Zuid-Limburg.

Op ons terras kunt u in alle rust genieten en gebruik maken van onze dranken en spijzen.

Mocht het toch iets kouder worden, dan zorgen onze terrasverwarmingen en glazen windschermen ervoor dat het toch aangenaam genieten blijft.

Naast ons terras is er voldoende plaats om uw fiets te stallen en zelfs de mogelijkheid om uw electrische fiets gratis op te laden!

Uiteraard hebben wij ook op ons terras gratis WIFI!

Youri en Danny: van afwashulp tot Chef!

Leer onze twee Chef’s Youri en Danny kennen in dit interview!

Het interview met de chefs van Aon ‘t Bat is een Chapeau Content Creators productie in opdracht van Maastricht Culinair.

Ze leerden elkaar meer dan tien jaar geleden kennen in de keuken van het vroegere Le Papillon, trokken verder om elders ervaring op te doen, kwamen elkaar weer tegen bij Vaalsbroek in Vaals om uiteindelijk samen weer terug in Eijsden te komen. Chapeau sprak Danny Miessen en Youri Wijering, de twee chef’s van Aon ’t Bat in Eijsden.

Lees het volledig artikel hier

Leonie proeft: Eetcafé Aon 't Bat

Leonie (Visit Zuid-Limburg) is kort geleden bij ons op bezoek geweest. Samen met chef-kok Danny maakte zij een heerlijk streekgerecht.

Kijk maar een mee voor een unieke blik in de keuken van Aon' t Bat!

Vacatures

Eetcafé Aon’t Bat is op zoek naar nieuwe collega’s! 

Visie
Bij Aon ’t Bat streven we ernaar dat onze gasten zich welkom en thuis voelen. Een huiskamergevoel en een sfeervolle ambiance begint bij de gastheer. Daarom werkt Aon ’t Bat er continu aan om een team neer te zetten dat zorg draagt voor de gast.

Voel jij je als een vis in het water in de keuken?
Bekijk dan onze vacature zelfstandig werkend kok
Ben jij een topper in de bediening?
Bekijk dan onze vacature voor medewerker bediening.

Join our team
Aon ’t Bat is altijd op zoek naar enthousiaste werknemers! Ons dynamisch en jonge team biedt ruimte voor groei en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk salaris en de mogelijkheid om veel uren te maken.

Kom jij ons team versterken? Wij staan altijd open voor oproepkrachten voor zowel de keuken als de bediening en hebben daarnaast ook regelmatig openstaande vacatures voor fulltimers.

Interesse? Mail naar info@aontbat.nl

Wandelen

Eetcafé Aon ’t Bat is door zijn unieke ligging onder andere de ideale plek voor wandelaars. Het ligt direct aan de Eijsder Beemden, waar u prachtig langs de Maas kunt wandelen. In samenwerking met Wandelgids Zuid Limburg zijn er 3 mooie wandelroutes tot stand gekomen van verschillende afstanden.

Wandeling 179 (5,3 km) – Korte wandeltocht rondom en door Eijsden

Wandeling 753 (11,4 km) – Zeer gemakkelijke grenswandeling naar het Belgische Franstalig stadje Visé

Wandeling 15 (14,5 km) – Veldweg- en boswandeling naar Eben Emael in België

Wandelgids Limburg

Tip: de wandelingen kunt u gratis op uw smartphone downloaden via de app 'Wandelgids Limburg', de gedownloade routes zijn dan ook offline te gebruiken!


Cadeaubonnen

Verras u familie, vrienden of zakenrelatie met de originele ‘Aon ’t Bat-cadeaubon’. De waarde van deze bon is zelf te bepalen en vrij te besteden voor elke gelegenheid. U kunt hem afhalen of laten opsturen.

Voor meer info kunt u bellen met 043-4098235 of mailen (bij opsturen) met info@aontbat.nl